Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

31.1.2022

Ulkona tulee lunta ja järvet ovat tukevassa jäässä. Kalenteri kuitenkin kertoo, että reilun kolmen kuukauden päästä jo veneillään. On siis aika valmistautua kauteen. Satama aukeaa vappuna, jolloin vedet ja sähköt kytketään päälle ja jätehuolto käynnistyy.

Satamatöissä kiireinen kevät

Satamaan investoidaan tänä vuonna enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin sitten sataman valmistumisen. A-laituria jatketaan 18 m ja siihen tulee suuria venepaikkoja. Myös sähkö- ja vesipisteitä lisätään. Rakennustöistä johtuen A-laituriin voi tuoda veneitä vasta noin kahden viikon kuluttua jäiden lähdöstä. B-laituriin rakennetaan uusia isompia venepaikkoja. Pikkupaikkoja poistuu 7 kpl ja tilalle rakennetaan tyypin 2-paikkoja. Ulkopäähän tulee myös yksi uusi venepuoli ja kaksi tyypin 3- venepaikkaa. Nekin valmistuvat parin viikon sisällä jäiden lähdöstä. C-laituriin ei tule muutoksia. Näiden lisäksi käveltäviin venepuomeihin vaihdetaan kellukkeita vuotaneiden tilalle. Jos tarvitsette väliaikaista paikkaa, olkaa yhteydessä satamapäällikkö Ari Blombergiin. Koitamme saada kaiken kuntoon ennen kauden alkua. Pahoittelemme rakennustöistä mahdollisesti aiheutuneita haittoja.

Venepaikat laskutetaan ensi viikolla

Aikaisempien vuosien tapaan venepaikkamaksut laskutetaan helmikuun toisella viikolla. Jos joku ei tarvitse
venepaikkaa ensi veneilykaudella, nyt on viimeinen mahdollisuus ilmoittaa siitä satamapäällikölle tai laittaa viesti tämän tiedotteen osoitteeseen. Laskut lähetetään sähköisesti ilmoitettuihin s-postiosoitteisiin. Laskusta ilmenee kauden 2022 venepaikka. Se on sama kuin viime kesänä, joskin venepaikkamuutoksista johtuen joidenkin venepaikka on saattanut vaihtua. Olkaa siis tarkkana, kun viette veneen satamaan. Pyrimme kuitenkin sopimaan mahdollisista muutoksista etukäteen.

Kauden 2022 venepaikat

Linkin takana oleva satakartta näyttää venepaikat toukokuun tilanteen mukaan, kun rakennustyöt on saatu tehtyä. Säilyttäkää ao. satamakartta. Siitä selviää kaikki muutokset ja sen avulla on helppo löytää omalle paikalle. Jos siis haluatte luopua paikastanne, ilmoittakaa siitä tämän viikon aikana ja palauttakaa avain. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme ehtojemme mukaan 40 €. Jollei peruutuksia tule, on sataman kaikki isot paikat vuokrattu kaudelle 2022 ja tyypin 3 ja 4 paikkoja on yhteensä vain muutama jäljellä. Alle 7,5 m:n pituisille veneille on vielä hyvin tilaa.

Venerekisteri

Tiedotteen liitteenä lähetimme sataman venerekisterin kyselykaavake. Palauttakaa se sähköpostilla. Jos skannaaminen ei onnistu, voi samat tiedot laittaa tulemaan tähän osoitteeseen. Yhteys- ja venetiedot ovat tärkeitä, jos jotain sattuu. Muutenkin on huomattu, että osoitteet, puhelinnumerot ja veneet tuppaavat aina välillä vaihtumaan. Toivomme saavamme kaikilta kyselykaavakkeen täytettynä jo tällä viikolla, jotta
asiakas- ja venerekisterimme on ajantasainen hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Hyvää veneilykauden odotusta toivottaa New Port Padasjoki Team;
Satamapäällikkö Ari Blomberg (041 435 2829), Jari Hämäläinen (044 966 8580), Ilkka Seppälä