Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

12.1.2023

Vuosi on jälleen vaihtunut. Toivomme uudelta vuodelta maailman rauhaa, halvempaa energiaa ja hyviä veneilykelejä ja lupaamme pitää huolta ympäristöstä. Toki muitakin toiveita olisi, mutta mennään nyt näillä.
Vaikka ulkona paukkuu pakkanen, on harmaata ja tuiskuttaa, on ensi kuussa jo vene-messut. Sehän tietää veneilykauden varaslähtöä.

Venepaikkalaskut ensi kuussa

Nyt on viimeinen hetki päivittää mahdollisesti muuttuneet yhteys- ja venetiedot. Venetietoja on tullut mukavasti, mutta paljon on vielä puutteita. Palauttakaa tämän viestin mukana tullut venetietolomake, jos on jäänyt palauttamatta. Se auttaa meidän valvontaa ja parantaa turvallisuutta. Tarkastakaa myös, että veneenne on venepaikan enimmäiskokoa pienempi. Epäselvissä tapauksissa ottakaa yhteys satamapäällikköön. Jos haluatte luopua paikastanne tai vaihtaa paikan, ilmoittakaa siitä pikaisesti tämän kuun loppuun mennessä satamapäällikölle.
Muistakaa palauttaa avain, koska palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Ensi kauden venepaikkalaskut lähtevät helmikuun alussa. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä tai siitä ei sovita maksusuunnitelmaa, vapautamme venepaikan muille halukkaille ja jonossa oleville. Jaamme uudet ja vapautuvat venepaikat varausjärjestyksessä.

Tuleva sataman laajennus

Viime kaudella kaikki isot venepaikat olivat käytössä. Satamayhtiö on suunnitellut satamakartassa näkyvän B-laiturin laajennuksen. Toteutuessaan satamaan saataisiin seitsemän uutta ja isoa venepaikkaa. Laajennussuunnitelmassa on Tyypin 3 puomipaikkoja 5 kpl ja tyypin 4 ja 6 kylkipaikkoja yksi molempia. Uudet venepaikat ovat B41-B51. Näin sataman venepaikkamäärä nousisi 98 venepaikkaan. Laajennusosa mahtuu hyvin nykyisen laiturin ja matalikon väliin.
Suunnitelma on tarkoitus toteuttaa toukokuun 2023 aikana, jollei jotain yllättävää ilmaannu. Otamme varauksia uusille paikoille varausjärjestyksessä.

Edelliseen tiedotteeseemme oli vahingossa lipsahtanut vanha satamakartta. Tämä on nyt varmasti oikea 2023 satamakartta sisältäen tulevan B-laiturin laajennusosan.

Tässä vielä venepaikkojen määrillä päivitetty hintataulukko, jossa samat hinnat kuin aikaisemmassa tiedotteessa.

Hinnat sisältävät ALV:n 24 %. Venepaikan vuokrasopimus edellyttää luotettavien venetietojen antamista (rekisterioete tai vastaava), jolla voidaan todentaa veneen enimmäismitat. Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Venepaikka on tarkoitettu vain yhdelle veneelle, ellei muuta ole kirjallisesti sovittu. Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa edelleen vuokrata. Maksamatta jäänyt paikka vapautetaan edelleen vuokrattavaksi. Jos venepaikalla on sähkö, sisältyy se paikan vuokraan. Sähkökäyttöisten lämmittien ja ilmastointilaitteiden käyttö on kielletty. Vain normaalien käynnistys- ja hupiakkujen lataus on sallittua. Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla. Vene pitää kiinnittää sataman omiin kiinnityspisteisiin kunnolla ja venettä tulee valvoa kauden aikana. Veneilijän tulee noudattaa sataman ja kunnan järjestyssääntöjä. Muulla kuin merkityllä paikalla veneen säilyttäminen on kielletty. Jätteet tulee viedä jätepisteiseen. Lyhytaikaisista vuokrauksista on sovittava satamapällikön kanssa erikseen. Venapaikan vuokraan sisältyy portin avain. Veneilijän luopuessa venepaikasta, tulee avain palauttaa kahden viikon kuluessa satamapäällikölle. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Talvisäilytystrailerit ja talvisäilytyspukit tulee säilyttää alueen peränurkan trailerialueella. 15.6 mennessä autojen parkkipaikoilla ei saa olla veneitä eikä niiden tarvikkeita. Lyhytaikaiset vuokraushinnat: elo-lokakuu: -25%, syys-lokakuu -45%, lokakuu -65%. Päivävuokra 25 € (minimi 2 päivää). Pidätämme oikeuden hintojen ja ehtojen muutoksiin.

Kotisivut ja Facebook

Käykää ihmeessä tutustumassa kotisivuihimme osoitteessa https://www.assosinhelmet.com/palvelut/new-port-padasjoki/. Sieltä löytyvät kaikki oikeat ja ajankohtaiset tiedot satamasta tiedotteineen. Kertokaa myös muille veneilijöille, että uusia venepaikkoja vapaana vielä ensi veneilykaudelle. Facebookin suhteen olemme olleet laiskoja,
mutta siihen tulee nyt muutos. Ryhdymme tiedottamaan fasessa ajankohtaisista uutisista. Seuraa meitä facebookissa osoitteessa: https://www.facebook.com/profile.php?id=100067782827328 ja käy tykkäämässä.

Sataman asiakastyytyväisyyskyselyn voit ladata täältä.