Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

18.5.2021

Kevät otti varaslähdön ja vappuna jo veneiltiin. Vaikka nyt tilanne kelien suhteen on jo normalisoitunut, voidaan kuitenkin todeta veneilykauden alkaneen. Satamassa oli viikonloppuna peräti 25 venettä, mikä on ajankohtaan nähden ylivoimainen ennätys. Tästä on hyvä jatkaa.

Satamassa kunnostustöitä

Satama on saanut oman vesiliittymän. Isoja kaivuutöitä vaatineen urakan ohessa sataman parkkialueet oiottiin ja tasattiin. Maisemointitöitä jatketaan kesän ja syksyn aikana, jolloin myös parkkipaikat järjestellään uusiksi.Muistakaa viedä talvitelakointitarvikkeenne sopimuksen mukaan pois kesäksi tai sopikaa niiden varastoinnista satamapäällikön kanssa. Autot siis aidan viereen ja trailerit rantapuistoon. Toinen näkyvä muutos on WC:n ja jätepisteen siirtyminen lähemmäksi satamaa. Tätä on toivottu. Aikainen kevät yllätti myös jätehuollon, joka alkaa normaalisti 19.05. Tätä täytynee aikaistaa ensi kevääksi, ettei ylitäyttymistä pääse syntymään. A-laiturin liitoksia vahvistettiin ja siihen lisättiin yksi ankkuripari. Myös muita kunnostustöitä tehtiin, kuten käyntisiltojen ja vesivuotojen korjauksia, kansilautojen ja puomikellukkeiden vaihtoja sekä venepaikkoja varusteltiin vastaamaan paremmin toiveita ja tarpeita. Sataman liputkin uusittiin.

Satama täyttyy pikkuhiljaa

Liekö sitten Koronan syytä, mutta näyttää vahvasti siltä, että veneilyn suosio on lisääntynyt. New Port- satamakin on saanut paljon uusia veneitä ja melkein kaikki venepaikkakoot alkavat olla täynnä. Tyypit 0, 5 ja 6 ovat täynnä ja tyypin 2-4 on enää yksittäisiä paikkoja jäljellä. Vain tyyppi 1:n paikoilla on ylitarjontaa. Seuraamme kysynnän tilannetta ja tarvittaessa muutamme venepaikkokokoja satamassa. Päivitämme venepaikkarekisterin kuun vaihteessa ja toivomme saavamme kaikki muutokset tietoomme koskivatpa ne vene- tai yhteystietojanne. Olkaa siis yhteydessä satamapäällikköön. Kaipaamme edelleen avainpalautuksia venepaikasta luopuneilta. Muistakaa vierailla sataman kotisivuilla (https://www.assosinhelmet.com/kohteet/new-port-marina). Sieltä löytyy kaikki perustieto satamasta sekä voimassa oleva hinnasto, sataman järjestyssäännöt, satamakartta, kuvagalleria, yhteystiedot sekä myös tämä tiedote. Kaikki palaute on tervetullutta ja kaikki uudet asiakkaat tervetulleita.

New Port Padasjoki tiimi palvelee:
Ari Blomberg, satamapäällikkö, vuokraus ja juoksevat asiat, [email protected], 041 435 2829.
Jari Hämäläinen, sataman kunnostus- ja huoltotyöt, [email protected], 044 966 8580.

Hyvää kevään jatkoa ja turvallista veneilykesää 2021!

Lataa PDF