Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

2.5.2023

Kevät otti loppukirin ja jäät lähtivät yllättäen jo ennen vappua, joten satama päästiin avaamaan aikataulussa 01.05. Huolto ja kunnostustöitä tehdään vielä toukokuussa, mutta sähköt ja vedet toimivat. Ei muuta, kun veneet vesille!

Sataman tilanne

Satamasta on vapautunut venepaikkoja ja joitain uusia veneilijöitä on saatu vastaavasti tilalle. Tilaa satamassa on kuitenkin sen verran, että B-laiturin laajennus on päätetty siirtää tuonnemmaksi. Tyypin 3-paikat ovat kaikki täynnä, mutta 7,5-9,0 m:n veneet voidaan sijoittaa tyypin 4-paikoille, joita on vielä vapaana. Kaikki suurimmat paikat ja kylkipaikat ovat täynnä. Tyypin 2-paikkoja on vielä riittävästi. Kevään suurin urakka on ollut ranta-alueen puiden kaato. Alueelta on kaadettu parisen kymmentä puuta ja erityisesti roskaavia koivuja on saatu vähennettyä. Nyt alue näyttää siistimmältä ja valoisammalta. Autopaikkojen puutteesta on tullut palautetta. Tilaa autoille on enemmän kuin tarpeeksi, kun parkkeeraa autot lähekkäin, ikään kuin parkkiruutuihin. Pidetään tästä huolta.

Jätehuolto

Sataman jokavuotinen ongelma keväisin on jätehuolto. Vain sataman veneilijöille tarkoitettuun jätepisteeseen kertyy kaiken maailman talousjätettä hetekoista grilleihin ja puutarhakalusteisiin. Jokainen ymmärtää, että tällaisten jätteiden käsittelyyn satamayhtiön palvelusopimus ei veny. Luotamme nyt siihen, että veneilijät ja muut alueen kesäasukkaat toimivat satamaohjeen mukaan ja vievät muut kuin veneilystä kertyneet jätteensä muualle.
Otamme tänä vuonna ensi askeleen kohti kierrätystä sijoittamalla jätepisteeseen erillisen säiliön pulloille ja tölkeille.

Kevään muistilista

Sataman järjestyssäännöt ovat luettavissa sataman kotisivuilta www.assosinhelmet.com/services/new-port-padasjoki/. Alla joitain tärkeimpiä poimintoja ja muuta muistettavaa:

 • Nopeusrajoitus satama-alueella ja salmessa on 9 km/h.
 • Sähkökäyttöisten lämmittimien ja vastaavien suurta tehoa vaativien laitteiden käyttö on kielletty.
 • Avotulen teko on satama-alueella ja veneissä kielletty.
 • Satamassa sekä WC-tilassa on noudatettava siisteyttä. Jätteitä saa jättää vain jäteastioihin. Jätesäiliön ylitäyttö on kielletty. Ongelmajätteet tulee toimittaa kunnan ongelmajätepisteeseen.
 • Autojen pysäköinti on sallittu vain maanpuoleisen verkkoaidan edustalla. Autot tulee parkkeerata lähekkäin. Rantapuistoon saa jättää vain liikennekäyttöön rekisteröityjä venetrailereita.
 • Sataman talvitelakointialue pitää olla tyhjä veneistä ja niiden trailereista ja säilytyspukeista 15.06 mennessä.
 • Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Tarkistakaa veneen ja venepaikan koko.
 • Venepaikka on tarkoitettu vain yhdelle veneelle, ellei muuta ole kirjallisesti sovittu.
 • Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa edelleen vuokrata ilman sataman kirjallista lupaa.
 • Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla.
 • Talvisäilytystrailerit ja talvisäilytyspukit tulee säilyttää kesäajan alueen peränurkan varastoalueella.
Sataman uudet paidat ja lakit

Olemme teettäneet upeita New Port- paitoja ja lakkeja sataman veneilijöille ja muillekin halukkaille. Verkkokauppa avautuu parin viikon päästä ja lähetämme teille erillisen tiedotteen tuotteista ja hinnoista. Tuotteet ovat korkealaatuisia ja tehty kestämään pesut ja auringon paisteen. Tuotteita voi tilata jo nyt osoitteesta [email protected].

Hyvää veneilykauden odotusta toivottaa New Port Padasjoki Team;
Satamapäällikkö Ari Blomberg (041 435 2829) ja Ilkka Seppälä, [email protected].

Ps. Käykää myös tykkäämässä ja seuraamassa New Port Padasjoen facebookia https://www.facebook.com/profile.php?id=100067782827328.