Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

30.4.2024

Hauskaa vappua kaikille! Sataman sähköt on laitettu päälle, vesi on käytössä rannan letkussa (laiturin vielä jäässä) ja jätehuolto toiminnassa. Itse satama avataan huomenna, ja veneilykausi pääsee alkamaan heti, kun jäätilanne sen sallii.

Satamapalvelut paranevat

Uusi yhteistyö Mainiemen Caravanin kanssa tuo satamalle paljon uusia palveluja. Vieressä olevan karavaanialueen uudistunut kahvila-ravintola kesäterasseineen on auki 15.05. alkaen joka päivä klo 10-22. Tarjolla on aamupalaa, pientä syötävää, olutta, viiniä ja muita virvokkeita sekä kyläkaupan tuotteita. Sataman veneilijä voi vuokrata tynnyrisaunan vastaanotosta hintaan 18€/tunti ja pyykinpesukoneen ja kuivausrummun hintaan 10€/tunti. Tarjolla on myös taksipalveluja numerosta 044 9757251. Lisätietoja uusista palveluista voi tiedustella Juha Rantaselta 0400 710608. Kysytyt ja toivotut vierasvenesatamatason palvelut ovat ensi kaudella veneilijöiden käytössä, vaikka New Port Padasjoki on kotisatama.

Sataman tilanne

Sataman kevään suurin urakka on ollut C-laiturin isojen puomien kiinnitysten uusiminen ja reunaparrujen vaihto. Sataman WC:n seinään on asennettu postilaatikko, johon voi palauttaa avaimia ja laittaa palautteita ja muuta postia satamapäällikölle. WC:n toisella sivustalla ovat lukolliset avainboxit, joista voi noutaa tilattuja avaimia. Sataman kevätkunnostus- ja huoltotyöt jatkuvat toukokuun aikana. Satama on täyttynyt kevään aikana mukavasti. Tyypin 4-venepaikkoja on tällä hetkellä vapaana, yksi kylkipaikka A-laiturissa. Tilaa on myös alle 7,5-metrisille veneille. Muut venepaikat ovat täynnä.
Saunavuoroja 18€/tunti, Kesäterassilta välipaloja, Puomikiinnityksiä vahvistettu,Postilaatikko

Sataman järjestyssäännöt ja parkkipaikat

Viime syksyllä satamaan johtava tie linjattiin uudestaan, portti siirrettiin ja parkkipaikat uusittiin. Nyt alueella on riittävästi pysäköintitilaa. Sen edellytyksenä on tietysti se, että autot parkkeerataan kartassa merkityille alueille tiiviisti ja trailerit pidetään niille varatuilla alueilla. Sataman uudistuneet järjestyssäännöt ovat luettavissa sataman kotisivuilta https://www.assosinhelmet.com/palvelut/new-port-padasjoki/. Alla joitain tärkeimpiä poimintoja ja muuta muistettavaa ennen veneilykauden alkua:

 • Nopeusrajoitus satama-alueella ja salmessa on 9 km/h.
 • Sähkökäyttöisten lämmittimien ja vastaavien laitteiden käyttö on kielletty.
 • Avotulen teko on satama-alueella ja veneissä kielletty.
 • Satamassa sekä WC-tilassa on noudatettava siisteyttä. Jätteitä saa jättää vain lukittuihin jäteastioihin. Jätesäiliön ylitäyttö on kielletty. Pullot ja tölkit niille varattuun säiliöön ja ongelmajätteet Padasjoen lajitteluasemalla (Sähkötie 5, 17500 Padasjoki).
 • WC:n vieressä olevaan rantapuistoon saa jättää vain liikennekäyttöön rekisteröityjä venetrailereita.
 • Sataman talvitelakointialue pitää olla tyhjä veneistä ja niiden trailereista ja säilytyspukeista 15.06 mennessä.
 • Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Satamapäällikkö tarkastaa epäselvät tapaukset ja opastaa tarvittaessa.
 • Venepaikka on tarkoitettu vain yhdelle veneelle, ellei muuta ole kirjallisesti sovittu.
 • Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa edelleen vuokrata/lainata ilman satamapäällikön lupaa.
 • Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla.
 • Talvisäilytystrailerit ja talvisäilytyspukit tulee säilyttää kesäajan alueen peränurkan varastoalueella.

Kotisivut ja Facebook

Muistakaa vierailla sataman kotisivuilla (https://www.assosinhelmet.com/palvelut/new-port-padasjoki/ ). Sieltä löytyy kaikki tieto satamasta sekä voimassa oleva hinnasto, sataman järjestyssäännöt, satamakartta, kuvagalleria, yhteystiedot sekä myös tämä tiedote. Kaikki palaute on tervetullutta ja kaikki uudet asiakkaat tervetulleita. Seuratkaa myös New Port Padasjoen Facebookia osoitteessa https://www.facebook.com/profile.php?id=100067782827328.