Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä,

1.9.2021Lomakauden huippusesonki on nyt ohi. Tänään on syyskuun 1. päivä eli syksy on virallisesti alkanut. Se ei onneksi vielä tarkoita, että veneilykausi olisi päättymässä. Päinvastoin. Veneilykausi voi vielä jatkua pitkäänkin, kuten viime vuosi osoitti. Tästä huolimatta on aika miettiä tulevaa talvea ja veneen talvisäilytystä.

Veneet talveksi omaan satamaan

Kauden aikana talvisäilytysalue eli kesäkauden parkkialue saatiin kunnostettua. Alue on nyt aikaisempaa tasaisempi ja käyttökelpoisempi. Kuten moneen kertaan on todettu, on veneen jättäminen satamaan ekoteko ja samalla säästyy monelta riskiltä ja kustannukselta. Olkaa siis pikaisesti yhteydessä satamapäällikköön ja varatkaa talvisäilytyspaikka omasta satamasta. Satamapäällikkö varaa ja näyttää paikan. Lasku lähtee varauksen jälkeen. Veneitä ei saa viedä
talvisäilytysalueelle ilman lupaa.


Veneiden talvisäilytysalue on merkitty kuvaan. Isoimmat veneet kääntöpaikalle ja pienemmät autopaikoille.

New Port Padis

Muutama sataman aktiiviveneilijä on luonut oman WhatsApp ryhmän: New Port Padis. Ryhmän uudeksi vetäjäksi on ilmoittautunut Arto Huhkio. Arto haluaa ryhmään lisää väkeä. [email protected], 050 521 7129. Tämä on tervetullut palvelulisä. Ryhmä voi sopia yhteisnostoista, katsastuksista, sammutinhuolloista, yhteisistä retkistä, illanvietoista ja monesta muusta asiasta. Siis soitto Artolle riittää.

Talvisäilytyksen hinnat 2021-2022

Talvisäilytysalueen taksat ovat pysyneet lähes samoina viime vuoteen verrattuna.

Taulukon hinnat sisältävät alv:n 24%. Hinta määräytyy veneen rekisteriotteen mukaisen tai mitatun enimmäiskoon mukaan. Muille kuin sataman asiakkaille hinta on 50€ korkeampi. Veneitä saa siirtää talvisäilytysalueelle 15.9 alkaen. Satamaohjeen mukaan talvisäilytysalueen tulee olla veneistä tyhjä 15.06 mennessä. Jos venettä ei ole tarkoitus
laittaa lainkaan veteen ensi kaudella, pitää tästä ilmoittaa satamapäällikölle mahdollisimman aikaisin. Veneen kesäsäilytyksestä peritään sama maksu kuin talvisäilytyksestä. Sähkökäyttöisten lämmittimien käyttö on kielletty. Veneen huolto- ja puhdistustyöt on suoritettava siten, ettei naapuriveneille aiheudu haittaa eikä haitallisia aineita joudu vesistöön tai maaperään. Muistakaa myös siivota jälkenne ja kerätä venepukkitarpeet siistiin nippuun. Vesillelaskun jälkeen isot kärryt varastoidaan kääntöpaikan peräosaan ja maantiekäyttöön tarkoitetut rantapuistoon. Tyhjiä trailereita ei saa säilyttää parkkipaikoilla. Veneilykauden jälkeen sataman portti pidetään kiinni, ei kuitenkaan lukittuna.

Veneet kunnolla kiinni

Reilun viikon takainen myrsky aiheutti pari läheltä-piti-tilannetta. Toisessa katkesi kiinnitysköysi ja toisessa petti oma kiinnike. Varmistakaa siis, että veneenne on kiinnitetty sataman omiin kiinnityspisteisiin ja sekä köydet ovat kunnossa ja niitä on riittävästi. Käykää varmistamassa tilanne. Kovaa tuulta on luvattu.

Satamalaitureiden omat kiinnitykset (vas.) on suunniteltu normien mukaan. Emme suosittele omia virityksiä.

Jos luovutte venepaikasta

Jos ette enää tarvitse venepaikkaa tämän kauden jälkeen, muistakaa ilmoittaa tästä satamapäällikölle ja palauttakaa portin avain. Satama oli muutamaa hajapaikkaa vaille täynnä ja haluaisimme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa saada tiedon vapautuvasta venepaikasta.

Veneilykausi päättyy 31.10.

Muistutuksena vielä se, että virallinen veneilykausi päättyy 31.10, minkä jälkeen jätehuolto on talvitauolla ja laitureiden vesi- ja sähköpisteet eivät ole käytössä. Jokainen voi toki jatkaa harrastustaan jäiden tuloon, mutta omalla vastuulla ja huolehtimalla omista jätteistään. Laitamme loka-marraskuussa lisää tietoa menneestä kaudesta, ensi vuoden venepaikoista ja hinnoista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Hyvää syksyn jatkoa ja turvallista veneilyä!
Toivottaa New Port Padasjoki -tiimi,
Ari Blomberg, satamapäällikkö, vuokraus ja juoksevat asiat, [email protected], 041 435 2829.
Jari Hämäläinen, sataman kunnostus- ja huoltotyöt, [email protected], 044 966 8580.