Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

7.9.2022

Takana on jälleen hieno veneilykesä, joskin sää muuttui kuin leikaten viikko sitten. Viilenneistä keleistä huolimatta veneilykausi jatkuu vielä pitkään. Satama on auki lokakuun loppuun. Kannattaa nauttia veneilystä vielä, kun voi. Veneiden talvisäilytyskausi satamassa alkaa 15.9 ja jatkuu 15.6 asti. Tälle välille sataman veneilijät voivat vanhaan tapaan hankkia talvisäilytyspaikan sataman parkkipaikalta.

Tässä muistilista syksyyn:

  • Muista varata satamapäälliköltä talvipaikka, mieluummin heti. Satamapäällikkö osoittaa veneelle paikan.
  • Älä parkkeeraa autoa veneiden talvisäilytysalueelle 15.9. - 15.11. välisenä aikana.
  • Talvipaikkoja on riittävästi kaikille halukkaille. Kannattaa jättää vene omaan satamaan. Se on ekoteko.
  • Jos haluatte hyötyä yhteisnostoista, ilmoittautukaa New Port Padis- ryhmään soittamalla tai lähettämällä s-posti Arto Huhkiolle ([email protected], 050 521 7129). Vaivaa ja rahaa säästyy.
  • Sijoittakaa veneet siististi 0,5 m:n etäisyydelle toisistaan ao. kuvan alueelle ohjeiden mukaan.
  • Jos luovutte venepaikasta, muistakaa ilmoittaa tästä satamapäällikölle ja palautta portin avain.
  • Varmistakaa, että vene on kiinnitetty oikein ja riittävästi kestämään syksyn ja talven tuulet ja tuiskut.
  • Sähkölämmittimien käyttö satamassa on EHDOTTOMASTI kielletty.
  • Sataman veneilykausi päättyy 31.10, minkä jälkeen vedet ja sähköt katkaistaan ja jätehuolto loppuu.

Talvisäilytyksen hinnat 2022 - 2023

Talvisäilytyksen hinnat ovat nousseet viime vuodesta hieman. Vene kannattaa ehdottomasti jättää kotisatamaan. Silloin säästyy monelta riskiltä ja turhalta logistiikalta. Rahaakin säästyy. Se on todellinen ekoteko.

Taulukon hinnat sisältävät alv:n 24%. Hinta määräytyy veneen rekisteriotteen mukaisen tai mitatun enimmäiskoon mukaan. Muille kuin sataman asiakkaille hinta on 50€ korkeampi (pois lukien New Port Sysmän asiakkaat). Veneitä saa siirtää talvisäilytysalueelle 15.9 alkaen. Satamaohjeen mukaan talvisäilytysalueen tulee olla veneistä tyhjä 15.06 mennessä. Jos venettä ei ole tarkoitus laittaa lainkaan veteen ensi kaudella, pitää tästä ilmoittaa satamapäällikölle mahdollisimman aikaisin. Veneen kesäsäilytyksestä sataman parkkipaikalla peritään sama maksu kuin talvisäilytyksestä. Sähkökäyttöisten lämmittimien käyttö on kielletty. Veneen huolto- ja puhdistustyöt on suoritettava siten, ettei naapuriveneille aiheudu haittaa eikä haitallisia aineita joudu vesistöön tai maaperään. Muistakaa myös siivota jälkenne ja kerätä venepukkitarpeet siistiin nippuun. Vesillelaskun jälkeen isot kärryt varastoidaan kääntöpaikan peräosaan ja maantiekäyttöön tarkoitetut rantapuistoon. Tyhjiä trailereita ei saa säilyttää parkkipaikoilla. Veneilykauden jälkeen sataman portti pidetään kiinni, ei kuitenkaan lukittuna.

Veneilykausi päättyy 31.10.

Muistutuksena vielä se, että virallinen veneilykausi päättyy 31.10, minkä jälkeen jätehuolto on talvitauolla ja laitureiden vesi- ja sähköpisteet eivät ole käytössä. Jokainen voi toki jatkaa harrastustaan jäiden tuloon, mutta omalla vastuulla ja huolehtimalla omista jätteistään. Laitamme loka-marraskuussa lisää tietoa menneestä kaudesta, ensi vuoden venepaikoista ja hinnoista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Hyvää syksyn jatkoa ja turvallista veneilyä!

Toivottaa New Port Padasjoki -tiimi,
Ari Blomberg, satamapäällikkö, vuokraus ja juoksevat asiat, [email protected], 041 435 2829.
Jari Hämäläinen, sataman kunnostus- ja huoltotyöt, [email protected], 044 966 8580.

Ps. Muistakaa vierailla sataman kotisivuilla (www.assosinhelmet.com/kohteet/new-port-marina). Sieltä löytyy kaikki
perustieto satamasta sekä voimassa oleva hinnasto, sataman järjestyssäännöt, satamakartta, kuvagalleria,
yhteystiedot sekä myös tämä tiedote. Kaikki palaute on tervetullutta ja kaikki uudet asiakkaat tervetulleita.