Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

31.10.2022

Melko lämmin ja aurinkoinen syksy päätti veneilykauden. Veneilykesä oli jälleen hieno. Sitä muistellessa on nyt viimeinen hetki laittaa vene talviteloille, koska satama suljetaan tänään. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että sähköt ja vedet katkaistaan ja jätehuolto loppuu. Satamayhtiö kiittää kaikkia asiakkaitaan ja kumppaneitaan jälleen hyvästä yhteistyöstä.

Kausi 2022 pähkinänkuoressa

Kulunut kausi sujui sataman osalta jälleen hyvin. Kaikki suunnitellut huolto- ja kunnostustyöt sekä sataman laajennus saatiin tehtyä suunnitellussa aikataulussa. Viimeisenä työnä kävelypuomien kellukkeiden vaihtotyö suoritettiin loka-marraskuun vaihteessa. Veden ollessa matalalla saadaan syksyn aikana myös veneluiskaa paranneltua. Ympäristö- ja henkilövahinkoja ei sattunut. Satama oli kauden aikana lähes täynnä. Ainoastaan keväällä tehtyjä uusia tyypin 2-paikkoja jäi jonkin verran tyhjilleen. Ensimmäistä kertaa sataman historiassa jouduttiin myymään ei-oota, ja isoille paikoille oli tulijoita jonoksi asti.

Investoinnit

Kuluneen kauden suurimmat investoinnit olivat A-laiturin jatko, tyypin 2- ja 3- venepaikkojen lisääminen pikkupaikkojen kustannuksella B-laituriin sekä puomikellukkeiden vaihtotyöt. Myös sähkö- ja kunnostustöihin upposi aikaisempaa enemmän pääomia. Isoista venepaikoista näyttää olevan kysyntää, jonka vuoksi yhtiö harkitsee B-laiturin jatkoa, jotta isoja venepaikkoja saadaan lisää.

Talvisäilytyspaikat

Veneet talvisäilytyspaikalla ovat lisääntyneet. Yhteisnostot toimivat kustannustehokkaasti ja hyvin. Jos veneen talvisäilytykselle on edelleen tarvetta, ottakaa pikaisesti yhteyttä satamapäällikköön. Tilaa on vielä hyvin ja kaikki mattimyöhäiset saadaan mahtumaan sataman parkkipaikoille.

Kauden 2023 venepaikat

Satamassa on tällä hetkellä venepaikkoja 91 kpl. Suunnittelun alla oleva investointihanke on B-laiturin jatko-osan rakentaminen, josta yhtiö päättää talven aikana. Jos sellainen toteutetaan keväällä 2023, tulee satamaan uusia tyypin 3-paikkoja. Niistä on suurin pula ja ne myytiin loppuun jo viime toukokuussa. Tiedotamme kevään aikana mahdollisista tulevista muutoksista sataman tarjonnassa.

Jos luovut venepaikasta

Venepaikoille on paljon kysyntää ja vuokraamme paikat ensisijaisesti vanhoille asiakkaille. Jos haluatte luopua paikastanne tai vaihtaa paikan, ilmoittakaa siitä pikaisesti ja viimeistään marraskuun loppuun mennessä satamapäällikölle ja palauttakaa avain. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Lähetämme
venepaikkalaskun helmikuussa. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä tai siitä ei sovita maksusuunnitelmaa, vapautamme venepaikan muille halukkaille ja jonossa oleville. Jaamme uudet ja vapautuvat venepaikat varausjärjestyksessä.

Vuoden 2023 hinnat

Hintojen nousu on jatkunut hurjana koko vuoden. Esim. yhtiön sähkön hinta on noussut keväästä 7,3-kertaiseksi. Sähkö ei ole ainut kustannusmurhe, vaan kaikki muutkin palvelut ovat nousseet satamassa merkittävästi. Esim. elinkustannusindeksi on noussut vuodessa 8,1 % ja esim. Padasjoen kirkonkylän sataman hinnat nousevat
elinkustannusindeksin verran ja lisähintana sähkön käytöstä peritään 82 €. New Port Padasjoen venepaikkahinnat nousevat maltillisemmin. Ao. taulukossa ovat ensi kauden hinnat, jotka ovat nousseet paikasta riippuen 20-60 € koko kaudelta. Hintojen nousu on valitettavaa, mutta New Port Padasjoella on edelleen kilpailukykyiset hinnat.

Hinnat sisältävät ALV:n 24 %. Venepaikan vuokrasopimus edellyttää luotettavien venetietojen antamista (rekisterioete tai vastaava), jolla voidaan todentaa veneen enimmäismitat. Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Venepaikka on tarkoitettu
vain yhdelle veneelle, ellei muuta ole kirjallisesti sovittu. Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa edelleen vuokrata. Maksamatta jäänyt paikka vapautetaan edelleen vuokrattavaksi. Jos venepaikalla on sähkö, sisältyy se paikan vuokraan. Sähkökäyttöisten lämmittien ja ilmastointilaitteiden käyttö on kielletty. Vain normaalien käynnistys- ja hupiakkujen lataus on sallittua. Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla. Vene pitää kiinnittää sataman omiin kiinnityspisteisiin kunnolla ja venettä tulee valvoa kauden aikana. Veneilijän tulee noudattaa sataman ja kunnan järjestyssääntöjä. Muulla kuin merkityllä paikalla veneen säilyttäminen on kielletty. Jätteet tulee viedä jätepisteiseen. Lyhytaikaisista vuokrauksista on sovittava satamapällikön kanssa erikseen. Venapaikan vuokraan sisältyy portin avain. Veneilijän luopuessa venepaikasta, tulee avain palauttaa kahden viikon kuluessa satamapäällikölle. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Talvisäilytystrailerit ja
talvisäilytyspukit tulee säilyttää alueen peränurkan trailerialueella. 15.6 mennessä autojen parkkipaikoilla ei saa olla veneitä eikä niiden tarvikkeita. Lyhytaikaiset vuokraushinnat: elo-lokakuu: -25%, syys-lokakuu -45%, lokakuu -65%. Päivävuokra 25 € (minimi 2 päivää). Pidätämme oikeuden hintojen ja ehtojen muutoksiin.

Kellukkeita vaihdettiin ja myös veneluiskaa parannellaan syksyn aikana.