Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

8.11.2021

Kylmä ja myrskyinen syksy päätti veneilykauden. On hyvä kuitenkin muistaa, että kesä oli upea. Sitä muistellessa on aika viimeistään nyt laittaa vene talviteloille. Satama suljettiin virallisesti viikko sitten, sähköt suljettiin sekä jätehuolto päättyi. Kunta kävi sulkemassa veden jo aikaisemmin yöpakkasten tultua. Satamayhtiö haluaa kiittää kaikkia asiakkaitaan hienosti sujuneesta kaudesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta kesää.

Kausi 2021 pähkinänkuoressa

Kulunut kausi meni sataman osalta hyvin. Kaikki suunnitellut huolto- ja kunnostustyöt saatiin tehtyä suunnitellussa aikataulussa ja suuremmilta murheilta vältyttiin. Ympäristö- ja henkilövahinkoja ei sattunut. Satama oli pikkupaikkoja lukuun ottamatta lähes täynnä. Yhteistyö veneilijöiden ja kunnan kanssa sujui hyvin.

Kauden 2021 ja 2022 investoinnit

Kuluneen kauden suurimmat investoinnit olivat A-laiturin ankkuroinnin vahvistaminen sekä parkki- ja talvisäilytyspaikkojen kunnostus. Satama sai myös oman vesiliittymän ja WC siirrettiin lähemmäksi käyttäjiä. Isoista venepaikoista näyttää olevan pulaa aina jonoksi asti. Tästä syystä vuoden 2022 suurimmat investoinnit tulevat olemaan A-laiturin jatkaminen isoilla paikoilla sekä B-laiturin venepaikkamuutokset, jossa pieniä paikkoja vähennetään ja isoja lisätään. Myös puomikellukkeiden vaihtoja ja muita kunnostustöitä jatketaan.

Talvisäilytyspaikat

Talvisäilytysalue saatiin kunnostettua, ja veneet talvisäilytyspaikolla ovat lisääntyneet. Kaikki talvisäilytyspaikan ottajat eivät ole vielä ilmoittuneet, joten ottakaa pikaisesti yhteyttä satamakapteeniin, jotta saamme laskun lähtemään. Vielä on hyvin tilaa, joten mattimyöhäiset saadaan mahtumaan.

Uusi satamakartta ja kauden 2022 venepaikat

Ensi kaudelle satamaan tulee enemmän muutoksia kuin koskaan. Pienimmät 0-paikat muuttuvat tyyppi 1-paikoiksi. A-laituria jatketaan ja siihen tulee kaksi tyypin 5-kylkipaikkaa. B-laiturista vähennetään seitsemän pikkupaikkaa ja tilalle tulee tyypin 2-paikkoja sekä yksi tyypin 3-paikka. Muutoksia tulee myös A-laiturin kylkipaikkakokoihin. C-laituriin ei tule muutoksia. Koska venepaikoille on paljon kysyntää, vuokraamme paikat ensisijaisesti vanhoille asiakkaille. Jos siis haluatte luopua paikastanne tai vaihtaa paikan, ilmoittakaa siitä pikaisesti satamapäällikölle ja
palauttakaa avain. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Jonossa olevat tyypin 4- ja 5- asiakkaat voivat varata venepaikan heti. Jaamme uudet ja vapautuvat venepaikat varausjärjestyksessä. Lähetämme venepaikkalaskut helmikuussa vanhoille asiakkaille ja uusille sitä mukaan, kun saamme varauksia. Venepaikkamuutosten lisäksi traileripaikat on jaettu kevyttrailereihin ja muihin trailereihin.

Vuoden 2022 hinnat

Pienempien paikkojen hinnat eivät nouse. Isompien puomipaikkojen hinnat nousevat 3–7 % ja kylkipaikkojen hinnat 8–9 %. Hinnankorotukset johtuvat kohonneista kustannuksista, kuten sähköstä ja jätehuollosta. Maksamalla paikka laskun eräpäivään mennessä varmistatte venepaikan tulevalle kaudelle.

Hinnat sisältävät ALV:n 24 %. Venepaikan vuokrasopimus edellyttää luotettavien venetietojen antamista (rekisterioete tai vastaava), jolla voidaan todentaa veneen enimmäismitat. Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Venepaikka on tarkoitettu vain yhdelle veneelle. Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa edelleen vuokrata. Maksamatta jäänyt paikka vapautetaan edelleen vuokrattavaksi. Jos venepaikalla on sähkö, sisältyy se paikan vuokraan. Sähkökäyttöisten lämmittimien ja ilmastointilaitteiden käyttö on kielletty. Vain normaalien käynnistys- ja hupiakkujen lataus on sallittua. Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla. Vene pitää kiinnittää sataman omiin kiinnityspisteisiin kunnolla ja venettä tulee valvoa kauden aikana. Veneilijän tulee noudattaa sataman ja kunnan järjestyssääntöjä. Muulla kuin merkityllä
paikalla veneen säilyttäminen on kielletty. Jätteet tulee viedä jätepisteiseen. Lyhytaikaisista vuokrauksista on sovittava satamapällikön kanssa erikseen. Venepaikan vuokraan sisältyy portin avain. Veneilijän luopuessa venepaikasta, tulee avain palauttaa kahden viikon kuluessa satamapäällikölle. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Talvisäilytystrailerit ja talvisäilytyspukit tulee säilyttää alueen perän trailerialueella. 15.6 mennessä autojen parkkipaikoilla ei saa olla veneitä eikä niiden tarvikkeita. Pidätämme oikeuden hinnan ja ehtojen muutoksiin.

Talvisäilytysalueelle on tulossa 11 venettä, joista osa ei ole vielä
ilmoittautunut.

Hyvää syksyn jatkoa toivottaa New Port Padasjoki Team;
Ari Blomberg, Jari Hämäläinen, Ilkka Seppälä