Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

1.9.2023

Vaikka kesä on nyt kalenterin mukaan taputeltu, jatkuu veneilykausi vielä pitkään. Nautitaan nyt vielä, kun voidaan. Satama on auki lokakuun loppuun ja veneiden talvisäilytyskausi satamassa alkaa 15.9 ja jatkuu aina kesäkuun puoliväliin. Tälle välille sataman veneilijät voivat vanhaan tapaan hankkia talvisäilytyspaikan sataman ranta-alueelta.

Muutoksia ranta-alueeseen

Satamassa toteutetaan syksyn ja kevään aikana ranta-alueen uudistus. Portin paikkaa siirretään, jotta ongelmaksi koettu kurvi poistuu. Nykyisen rantapuiston eteen tulee uusia autopaikkoja. Myös nykyisiä autopaikkoja parannellaan raivaamalla alueen kasvustoa ja tasoittelemalla aluetta. Työ saadaan merkintöineen valmiiksi keväällä ennen veneilykauden alkua. Myös trailerialuetta laajennetaan vastaamaan kasvavaa kysyntää.

Talvisäilytyksen hinnat 2023 - 2024

Talvisäilytyksen hinnat ovat nousseet viime vuodesta vain hieman. Vene kannattaa ehdottomasti jättää kotisatamaan. Silloin säästyy monelta riskiltä ja turhalta logistiikalta. Rahaakin säästyy ja ympäristö tykkää.

Taulukon hinnat sisältävät alv:n 24%. Hinta määräytyy veneen rekisteriotteen mukaisen tai mitatun enimmäiskoon mukaan. Muille kuin sataman asiakkaille hinta on 50 € korkeampi (pois lukien New Port Sysmän asiakkaat). Veneitä saa siirtää talvisäilytysalueelle 15.9. alkaen. Satamaohjeen mukaan talvisäilytysalueen tulee olla veneistä tyhjä 15.06. mennessä. Jos venettä ei ole tarkoitus laittaa lainkaan veteen ensi kaudella, pitää tästä ilmoittaa satamapäällikölle mahdollisimman aikaisin. Veneen kesäsäilytyksestä sataman parkkipaikalla peritään sama maksu kuin talvisäilytyksestä. Sähkökäyttöisten lämmittimien käyttö on ehdottomasti kielletty. Veneen huolto- ja puhdistustyöt on suoritettava siten, ettei naapuriveneille aiheudu haittaa eikä haitallisia aineita joudu vesistöön tai maaperään. Muistakaa myös siivota jälkenne ja kerätä venepukkitarpeet siistiin nippuun niille osoitetulle paikalle. Vesillelaskun jälkeen isot kärryt varastoidaan trailerialueelle ja maantiekäyttöön tarkoitetut kevyttrailerialueelle. Tyhjiä trailereita ei saa säilyttää autojen parkkipaikoilla. Mikäli veneen säilytyspukkeja säilytetään parkkipaikalla kesän aikana, laskutetaan siitä talvisäilytysmaksu. Veneilykauden jälkeen sataman portti pidetään kiinni, ei kuitenkaan lukittuna.

Muistilista syksyyn

  • Muista varata satamapäälliköltä talvipaikka pikaisesti. Tilaa on rajoitetusti. Veneet sijoitetaan trailerialueen rajalta suuruusjärjestyksessä kohti porttia puolen metrin välein. Satamapäällikkö opastaa lisää.
  • Älä parkkeeraa autoa veneiden talvisäilytysalueelle 15.9. - 30.10. välisenä aikana.
  • Jos haluatte hyötyä yhteisnostoista, ilmoittautukaa New Port Padis- ryhmään soittamalla tai lähettämällä s-posti Arto Huhkiolle ([email protected], 050 521 7129). Vaivaa ja rahaa säästyy.
  • Jos luovutte venepaikasta, muistakaa ilmoittaa tästä satamapäällikölle ja palautta portin avain lokakuun loppuun mennessä.
  • Varmistakaa, että vene on kiinnitetty kestämään syksyn ja talven tuulet ja tuiskut.

Veneilykausi päättyy 31.10.

Muistutuksena vielä se, että virallinen veneilykausi päättyy 31.10, minkä jälkeen jätehuolto on talvitauolla ja laitureiden vesi- ja sähköpisteet eivät ole käytössä. Jokainen voi toki jatkaa harrastustaan jäiden tuloon, mutta omalla vastuulla ja huolehtimalla omista jätteistään. Laitamme loka-marraskuussa lisää tietoa menneestä kaudesta, ensi vuoden venepaikoista ja hinnoista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Kotisivut, Facebook, T-paidat ja lippikset

Muistakaa vierailla sataman kotisivuilla (https://www.assosinhelmet.com/palvelut/new-port-padasjoki/ ). Sieltä löytyy kaikki tieto satamasta sekä voimassa oleva hinnasto, sataman järjestyssäännöt, satamakartta, kuvagalleria, yhteystiedot sekä myös tämä tiedote. Kaikki palaute on tervetullutta ja kaikki uudet asiakkaat tervetulleita. Seuratkaa myös New Port Padasjoen Facebookia osoitteessa https://www.facebook.com/profile.php?id=100067782827328.

Muistakaa myös tilata sataman T-paidat ja lippikset osoitteesta: https://www.assosinhelmet.com/verkkokauppa/. Jäljellä on vielä joitain hajakokoja.

Hyvää syksyn jatkoa ja turvallista veneilyä!