Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä,

23.10.2023

Syysmyrskyt ja yöpakkaset lopettivat veneilykauden kuin seinään. Tätä kirjoitellessa melkein kaikki veneet ovat jo talviteloilla ja loppujen kanssa kannattaa kiirehtiä. Luvassa on entistä kylmempää. Veneilykesä on siis takana ja satama suljettu. Se tarkoittaa, että kunta kytkee kesäveden pois päältä, sähköt katkaistaan ja jätehuolto loppuu. Satamayhtiö kiittää kaikkia asiakkaitaan ja kumppaneitaan jälleen hyvästä yhteistyöstä.

Viime kausi ja tuleva

Kulunut kausi sujui jälleen hyvin. Vahinkoja ei sattunut ja kaikki suunnitellut huolto- ja kunnostustyöt sekä ranta-alueen maatyöt saatiin tehtyä aikataulussa. Viimeisinä töinä ranta-alueelle tehtiin 8 uutta parkkipaikkaa, tie oikaistiin, portti siirrettiin, B-laiturin edessä oleva matalikko merkittiin ja puomikellukkeita vaihdettiin. Ensi kevään ohjelmassa on C-laiturin puomien kiinnitysten vahvistaminen. Satama oli kauden aikana lähes täynnä. Ainoastaan tyypin 2-paikkoja jäi jonkin verran tyhjilleen sekä yksi tyypin 4-paikka. Veneet talvisäilytyspaikalla ovat lisääntyneet vuosi vuodelta. Talvisäilytyslaskut on lähetetty talvipaikan varanneille. Jos joku ei ole saanut laskua, pitää veneestä ilmoittaa satamapäällikölle, koska veneitä on vaikea tunnistaa pressujen alta. Mattimyöhäisille on vielä tilaa talveksi. Riittää, kun soittaa satamapäällikölle (041-435 2829) ja nostaa veneen jonon jatkoksi.

Kauden 2024 venepaikat

Satamassa on tällä hetkellä 91 venepaikkaa. Ao. satamapiirroksessa näkyvä B-laiturin jatko-osan rakentaminen toteutetaan tarpeen mukaan. Toistaiseksi kaikki veneet on saatu mahtumaan satamaan. Tiedotamme kevään aikana mahdollisista tulevista muutoksista sataman tarjonnassa.

Jos luovut venepaikasta

Erityisesti isoille venepaikoille on paljon kysyntää ja vuokraamme paikat ensisijaisesti vanhoille asiakkaille. Jos haluatte luopua paikastanne tai vaihtaa paikan, ilmoittakaa siitä pikaisesti ja viimeistään marraskuun loppuun mennessä satamapäällikölle (041-435 2829) ja palauttakaa avain. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Lähetämme venepaikkalaskun helmikuussa. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä tai siitä ei sovita maksusuunnitelmaa, vapautamme venepaikan muille halukkaille ja jonossa oleville. Jaamme uudet ja vapautuvat venepaikat varausjärjestyksessä.

Vuoden 2024 hinnat

Elinkustannusindeksin nousu ja inflaation ovat hidastumaan päin, mutta muutos on kuitenkin vuositasolla ollut 5,5%.

Ao. taulukossa ovat ensi kauden hinnat, jotka ovat nousseet paikasta riippuen 10-45 € eli 3-5% koko kaudelta. Reaalihinnat ovat siis laskeneet hieman kaikkien venepaikkojen osalta.

Hinnat sisältävät ALV:n 24 %. Venepaikan vuokrasopimus edellyttää luotettavien venetietojen antamista (rekisterioete tai vastaava), jolla voidaan todentaa veneen enimmäismitat. Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Venepaikka on tarkoitettu vain yhdelle veneelle, ellei muuta ole kirjallisesti sovittu. Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa edelleen vuokrata.

Maksamatta jäänyt paikka vapautetaan edelleen vuokrattavaksi. Jos venepaikalla on sähkö, sisältyy se paikan vuokraan. Sähkökäyttöisten lämmittien ja ilmastointilaitteiden käyttö on kielletty. Vain normaalien käynnistys- ja hupiakkujen lataus on sallittua. Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla. Vene pitää kiinnittää sataman omiin kiinnityspisteisiin kunnolla ja venettä tulee valvoa kauden aikana. Veneilijän tulee noudattaa sataman ja kunnan järjestyssääntöjä. Muulla kuin merkityllä paikalla veneen säilyttäminen on kielletty. Jätteet tulee viedä sataman lukollisiin jäteastioihin ja pullot ja tölkit niille varattuun säiliöön. Lyhytaikaisista vuokrauksista on sovittava satamapällikön kanssa erikseen. Venapaikan vuokraan sisältyy portin avain. Veneilijän luopuessa venepaikasta, tulee avain palauttaa kahden viikon kuluessa satamapäällikölle. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 40 €. Talvisäilytystrailerit ja talvisäilytyspukit tulee säilyttää alueen peränurkan trailerialueella. 15.6 mennessä autojen parkkipaikoilla ei saa olla veneitä eikä niiden tarvikkeita. Mikäli venettä haluaa pitää kesällä sataman parkkipaikalla, tulee siitä sopia erikseen. Lyhytaikaiset vuokraushinnat kausihinnoista laskettuina: elo-lokakuu: -25%, syys-lokakuu -45%, lokakuu -65%. Päivävuokra 25 € (minimi 2 päivää). Pidätämme oikeuden hintojen ja ehtojen muutoksiin.