Arvoisa New Port Sysmän veneilijä

12.4.2022

Uutisissa sanottiin, että talvi on taittunut ja kevät tulee kohisten. Ulos katsoessa voi helposti olla eri mieltä. Jäätäkin on vielä puolisen metriä, vaikka vappuun on enää alle kolme viikkoa. Ei siis ihan vappuna, mutta toukokuussa kuitenkin saadaan satama auki.

Satamalla uudet kotisivut

Omistajavaihdoksen myötä satama on saanut uudet kotisivut ja paljon muukin on uudistunut. Käykääpä katsomassa https://www.assosinhelmet.com/kohteet/new-port-sysma/. Sieltä löytyy kaikki ajantasainen tieto kuten: satamakartta, hinnastot, tiedotteet, järjestyssäännöt ja yhteystiedot. Vaikka satamayhtiön omistaja on vaihtunut, vanha johto säilyy ja jatkaa. New Port Sysmä ja Padasjoki toimivat nyt tiiviissä yhteistyössä. Kesä- ja talvisäilytyspaikkoja on saatavilla nyt myös Päijänteen vastarannalta.

Sataman tilanne

Suopellon poijumuutokset saadaan tehtyä heti jäiden lähdettyä. Ilolassa B-laiturin puomimuutokset on saatu jo tehtyä ja poijuja siirretään ja vaihdetaan heti, kun jäistä on päästy. Ilolan kaikille venepaikoille asennetaan uudet numerot ja sataman rantapäähän uusi laituriportti. Satama aukeaa periaatteessa vappuna, mutta käytännössä kun jäät ovat lähteneet ja poijut on saatu siirrettyä. Suopellossa on vielä joitakin hajapaikkoja jäljellä, mutta Ilolassa on enemmän tilaa. Jos on venepaikalle tarvetta, on nyt viimeinen hetki olla yhteydessä satamapäällikkö Kenneth Björkmaniin (045 690 3410, [email protected]). Häneltä saa apua kaikkiin satamaan koskeviin pulmiin. Kenu haluaa muistuttaa heikoista jäistä. Paikoittain satamassa jäät ovat vaarallisen heikkoja. Kenu myös kyselee Ilolan maitokärryjen perään. Jos ovat sataman omaisuutta, laitetaan kuntoon ja otetaan käyttöön. Kertokaa, jos tiedätte jotain.

New Port Sysmä sijaitsee loistavassa paikassa ja tarjoaa 96 venepaikkaa. Ne kaikki ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä. Suopellossa on sähköt jokaiselle venepaikalle. Ilolassa sähköä löytyy myös paitsi A-laiturin venepaikoille. Tätä kirjoitettaessa kaikkia paitsi tyypin 6 venepaikkoja on vielä saatavilla.