Arvoisa New Port Sysmän veneilijä

8.9.2022

Takana on jälleen hieno veneilykesä, joskin sää muuttui kuin leikaten reilu viikko sitten. Viilenneistä keleistä
huolimatta veneilykausi jatkuu vielä pitkään. Satama on auki lokakuun loppuun. Kannattaa nauttia veneilystä vielä, kun voi.

Tässä muistilista syksyyn:

  • Varmistakaa, että vene on kiinnitetty oikein ja riittävästi kestämään syksyn ja talven tuulet ja tuiskut.
  • Sähkölämmittimien käyttö satamassa on EHDOTTOMASTI kielletty.
  • Jos luovutte venepaikasta, muistakaa ilmoittaa tästä satamapäällikölle ja palauttaa portin avain.

Veneilykausi päättyy 31.10.

Muistutuksena vielä se, että virallinen veneilykausi satamassa päättyy 31.10, minkä jälkeen jätehuolto on talvitauolla ja laitureiden vesi- ja sähköpisteet eivät ole käytössä. Septipumpun omistaa kunta, joka laittaa sen talviteloille oman aikataulunsa mukaan. Jokainen voi toki jatkaa harrastustaan jäiden tuloon, mutta omalla vastuulla ja huolehtimalla omista jätteistään. Laitamme loka-marraskuussa lisää tietoa menneestä kaudesta, ensi vuoden venepaikoista ja hinnoista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Talvisäilytyspaikkoja Padasjoella

Sysmässä yhtiöllä ei ole tarjota asiakkailleen talvisäilytyspaikkoja, mutta veneen voi viedä talveksi New Port Padasjoelle, järven toiselle puolelle. Veneiden talvisäilytyskausi Padasjoen New Port satamassa alkaa 15.9 ja jatkuu 15.6 asti. Tälle välille veneilijät voivat hankkia talvisäilytyspaikan sataman parkkipaikalta. Venepaikan voi varata soittamalla Padasjoen satamapäällikkö Ari Blombergille (041-435 2829). Hän osoittaa paikan sataman parkkipaikalta ja opastaa muutenkin asian suhteen. Talvipaikkoja on riittävästi kaikille halukkaille. Jos haluatte hyötyä yhteisnostoista, ilmoittautukaa New Port Padis- ryhmään soittamalla tai lähettämällä s-posti Arto Huhkiolle ([email protected], 050 521 7129). Vaivaa ja rahaa säästyy.

Talvisäilytyksen hinnat New Port Padasjoella 2022 - 2023

Taulukon hinnat sisältävät alv:n 24%. Hinta määräytyy veneen rekisteriotteen mukaisen tai mitatun enimmäiskoon mukaan. Veneitä saa siirtää talvisäilytysalueelle 15.9 alkaen. Satamaohjeen mukaan talvisäilytysalueen tulee olla veneistä tyhjä 15.06 mennessä. Jos venettä ei ole tarkoitus laittaa lainkaan veteen ensi kaudella, pitää tästä ilmoittaa satamapäällikölle mahdollisimman aikaisin. Veneen kesäsäilytyksestä sataman parkkipaikalla peritään sama maksu kuin talvisäilytyksestä. Sähkökäyttöisten lämmittimien käyttö on kielletty. Veneen huolto- ja puhdistustyöt on suoritettava siten, ettei naapuriveneille aiheudu haittaa eikä haitallisia aineita joudu vesistöön tai maaperään. Muistakaa myös siivota jälkenne ja kerätä venepukkitarpeet siistiin nippuun.

Hyvää syksyn jatkoa ja turvallista veneilyä toivottavat satamapäällikkö Björkken ([email protected], 045 6903410) ja koko New Port Sysmän tiimi!

Ps. Muistakaa vierailla sataman kotisivuilla (www.assosinhelmet.com). Sieltä valitsemalla New Port Sysmä löytyy kaikki perustieto satamasta sekä voimassa oleva hinnasto, sataman järjestyssäännöt, satamakartta, kuvagalleria, yhteystiedot sekä kohta myös tämä tiedote. Kaikki palaute on tervetullutta ja kaikki uudet asiakkaat tervetulleita.