Arvoisa New Port Sysmän veneilijä

4.5.2023

Kevät otti loppukirin ja jäät lähtivät yllättäen jo ennen vappua, joten satama päästiin avaamaan aikataulussa. Satamissa on vielä tilaa kaikenkokoisille veneille. Suopellon satama tosin alkaa olla täynnä, joitain poijupaikkoja lukuunotetummatta, mutta Ilolaan mahtuu vielä hyvin alle 12,5 m:n veneitä. Kevään huolto- ja kunnostustyöt saadaan valmiiksi toukokuun aikana ja Ilolan sähkötyöt juhannukseen mennessä. Ei muuta, kun veneet vesille!

Satamien tilanne

Ilola:

Wc on avattu ja siivottu. Puhdasta Sysmän kunnan hanavettä on saatavilla wc:n seinästä. Pitäkää letkun pää poissa maasta hygienia syistä. Kevään aikana Ilolassa tehdään poijujen ja venepuomien huoltoja, millä ei ole vaikutusta venepaikan käyttöön. Kesän aikana B- ja D-laitureihin lisätään uusia sähköpisteitä. Satama on täysin käyttökunnossa, joten kaikki veneet ovat tervetulleita Ilolaan.

Suopelto:

Suopellon tämän kauden suurin uudistus on uusi huoltolaituri helpottamaan veneluiskan käyttöä. Wc:n ja suihkutilan pääputki oli haljennut talven pakkasissa, joten huoltorakennus ei ole tällä hetkellä käytössä. Kunta pyrkii saamaan sen korjattua jo viikonloppuun mennessä. Samalla laitureiden vedet kytketään päälle. Sähköt ja septilaite toimivat jo nyt. Muistutamme, että lämmittimiä tai muita paljon kuluttavia sähkölaitteita ei saa kytkeä pistorasioihin. Sataman jätehuolto on käynnistynyt. Muistakaa, että ongelmajätteet eivät kuulu roskakatokseen, vaan ne pitää toimittaa jäteasemalle osoitteeseen Koskueentie 7C.

Kevään muistilista

Sataman järjestyssäännöt ovat luettavissa sataman kotisivuilta https://www.assosinhelmet.com/palvelut/new-portsysma/ . Alla joitain tärkeimpiä poimintoja ja muuta muistettavaa:

  • Nopeusrajoitus satama-alueilla ja salmessa on 10 km/h.
  • Sähkökäyttöisten lämmittimien ja vastaavien suurta tehoa vaativien laitteiden käyttö on kielletty.
  • Avotulen teko on satama-alueella ja veneissä kielletty.
  • Satamassa sekä huoltorakennuksessa on noudatettava siisteyttä. Jätteitä saa jättää vain jäteastioihin. Jätesäiliön ylitäyttö on kielletty. Ongelmajätteet tulee toimittaa kunnan ongelmajätepisteeseen osoitteeseen Koskueentie 7 C.
  • Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Tarkistakaa veneen ja venepaikan koko. Olkaa tarvittaessa yhteydessä satamapäällikköön.
  • Venepaikka on tarkoitettu vain yhdelle veneelle, ellei muuta ole kirjallisesti sovittu.
  • Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa edelleen vuokrata ilman sataman kirjallista lupaa.
  • Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla
Sataman uudet paidat ja lippikset

Olemme teettäneet upeita New Port- paitoja ja lakkeja sataman veneilijöille ja muillekin halukkaille. Verkkokauppa avautuu parin viikon päästä ja lähetämme teille erillisen tiedotteen tuotteista ja hinnoista. Tuotteet ovat korkealaatuisia ja tehty kestämään pesut ja auringon paisteen. Tuotteita voi tilata jo nyt osoitteesta [email protected].

 

Hyvää veneilykauden alkua toivottaa New Port Sysmä Team; Satamapäällikkö ”Kenu” Björkken (045 690 3410, [email protected]) ja Ilkka Seppälä, [email protected]. Käykää myös tykkäämässä ja seuraamassa New Port Sysmän facebookia https://www.facebook.com/profile.php?id=100063562041727.