Arvoisa New Port Sysmän veneilijä

31.10.2022

Melko lämmin ja aurinkoinen syksy päätti veneilykauden. Veneilykesä oli jälleen hieno. Sitä muistellessa on nyt viimeinen hetki laittaa vene talviteloille, koska satama suljetaan tänään. Käytännössä se tarkoittaa, että sähköt ja vedet katkaistaan ja jätehuolto loppuu. Satamayhtiö kiittää kaikkia asiakkaitaan ja kumppaneitaan hyvästä
yhteistyöstä.

Kausi 2022 pähkinänkuoressa

Kulunut kausi meni sataman osalta jälleen hyvin. Lähes kaikki suunnitellut huolto- ja kunnostustyöt saatiin tehtyä suunnitellussa aikataulussa ja suuremmilta murheilta vältyttiin. Ympäristö- ja henkilövahinkoja ei sattunut. Suopellon satama oli paria poijupaikkaa lukuun ottamatta täynnä. Ilolan sataman käyttöastetta saatiin nostettua kesän aikana. Satamassa oli kuitenkin runsaasti tilaa eri kokoisille veneille suurinta paikkatyyppiä lukuun ottamatta. Ilolassa uusittiin poijuja ja asennettiin uusia venepuomeja. Myös sähköistyksiä parannettiin. Ilolan venepaikat saatiin aikaisempaa huomattavasti parempaan kuntoon. Poijujen asennuksia jatketaan keväällä.

Jos luovut venepaikasta

Venepaikoille on kysyntää ja vuokraamme paikat ensisijaisesti vanhoille asiakkaille. Jos haluatte luopua paikastanne tai vaihtaa paikan, ilmoittakaa siitä pikaisesti ja viimeistään marraskuun loppuun mennessä satamapäällikölle ja palauttakaa avain. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 30 €. Lähetämme venepaikkalaskun helmikuussa. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä tai siitä ei sovita maksusuunnitelmaa, vapautamme venepaikan muille halukkaille ja jonossa oleville. Jaamme uudet ja vapautuvat venepaikat varausjärjestyksessä.

Satamakartta ja kauden 2023 venepaikat

Ensi kaudelle nykyisiin laitureihin ei ole tarvetta tehdä isompia muutoksia. New Port Sysmässä on hyvin kapasiteettia alle 12,5-metrisille veneille. Satamayhtiö laajentaa venepaikkatarjontaansa kysynnän mukaan. Yhtiön suunnitelmissa on ensi kevään poijujen uusimisen lisäksi laajentaa Ilolan sähköpisteitä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on A-laiturin uusiminen ja B- tai D-laiturin jatkaminen, mikäli tarvetta ilmenee.

New Port Sysmän venepaikkoja on ensi kaudella yhteensä 94 kpl ja ne kaikki ovat turvallisia ja käyttökelpoisia. Suopellon laiturit ovat nykyaikaisia ja niissä on sähköt jokaiselle venepaikalle. Ilola tarjoaa etupäässä edullisia poijupaikkoja ja myös sähköä paitsi A-laiturin venepaikoille.

Vuoden 2023 hinnat

Kuten arvata saattaa, satamayhtiön kustannusten nousu on jatkunut hurjana koko vuoden. Elinkustannusindeksi on noussut vuodessa 8,1 %. Venepaikkojen hintojen korotuksille on paineita. Hinnat nousevat myös muualla, kuten esim. Padasjoen kirkonkylän satamassa. Niiden hinnat nousevat elinkustannusindeksin verran ja lisähinta sähkön käytöstä veloitetaan 82 €. New Port Sysmän venepaikkahinnat nousevat maltillisemmin. Ao. taulukoissa ovat ensi kauden hinnat. Suopellossa korotukset ovat 30-50 € koko kaudelta ja Ilolassa 0-30 €. Ilolasta saa venepaikan alle 7,5 m:n veneelle edelleen alle kolmellasadalla!

Suopelto

Uudenkarheita venepaikkoja käveltävillä venepuomeilla ja sähköllä tyypin 2-4 veneille sekä neljä tyypin 5-poijupaikkaa laitureiden päädyissä. Hinnat alkaen 438 € kaudelta sisältäen sähkön.

Ilola

Tyyppien 1/2 ja 5 hinnat eivät nouse lainkaan. Edullisimmillaan alle 7,5 m:n veneen saa Ilolan upeaan satamaan koko kaudeksi 298 €:lla! Ilolan poijupaikat ovat edelleen hyvin edullisia.

Hinnat sisältävät ALV:n 24 %. Venepaikan vuokrasopimus edellyttää luotettavien venetietojen antamista (rekisteriote tai vastaava), jolla voidaan todentaa veneen enimmäismitat. Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Venepaikka on tarkoitettu
vain yhdelle veneelle, ellei siitä ole sovittu muuta kirjallisesti. Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa vuokrata edelleen. Maksamatta jäänyt paikka vapautetaan edelleen vuokrattavaksi. Jos venepaikalla on sähkö, sisältyy se paikan vuokraan. Sähkökäyttöisten lämmittien ja ilmastointilaitteiden käyttö on kielletty. Vain normaalien käynnistys- ja hupiakkujen lataus on sallittua. Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla. Vene pitää kiinnittää sataman omiin kiinnityspisteisiin kunnolla ja venettä tulee valvoa kauden aikana. Veneilijän tulee noudattaa sataman ja kunnan järjestyssääntöjä. Muulla kuin merkityllä paikalla veneen säilyttäminen on kielletty. Jätteet tulee viedä jätepisteiseen. Lyhytaikaisista vuokrauksista on sovittava satamapällikön kanssa erikseen. Venepaikan vuokraan sisältyy portin avain. Veneilijän luopuessa venepaikasta, tulee avain palauttaa kahden viikon kuluessa satamapäällikölle. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 30 €. Lyhytaikaiset vuokraushinnat: elo-lokakuu: -25%, syys-lokakuu -45%, lokakuu -65%. Päivävuokra 25 € (minimi 2 päivää). Pidätämme oikeuden hintojen ja ehtojen muutoksiin.