Arvoisa New Port Sysmän veneilijä,

18.10.2023

Talvi yllätti veneilijät, kun jo lokakuussa mitattiin yöpakkasia. Tästä syystä kunta päätti katkaista vedet jo 17.10. Tämä merkitsee sitä, että laitureilla ei ole vettä ja septipumppu ja vessat ovat pois käytöstä. Näyttääkin vahvasti siltä, että nyt on viimeinen hetki laittaa vene talviteloille, vaikka satama on auki lokakuun loppuun. Toki veneilyä voi jatkaa
aina jäiden tuloon asti, mutta omalla vastuulla ja em. huomioiden.
Itse veneilykesässä ei ollut valittamista, vaikka syksy sitten olikin kylmä ja tuulinen. Satamayhtiö kiittää jälleen kaikkia asiakkaitaan ja kumppaneitaan hyvin sujuneesta kaudesta. Tästä on hyvä jatkaa.

Kausi 2023 pähkinänkuoressa

Kulunut kausi meni sataman osalta jälleen hyvin. Kaikki suunnitellut huolto- ja kunnostustyöt saatiin tehtyä ja suuremmilta murheilta vältyttiin. Ympäristö- ja henkilövahinkoja ei sattunut.
Suopellon satama oli kahta poijupaikkaa lukuun ottamatta jälleen täynnä. Ilolan satamaan saatiin lisää veneitä ja nyt ensimmäistä kertaa Ilolassa oli veneitä enemmän kuin Suopellossa. Ilolassa uusittiin poijuja, asennettiin venepuomeja, lisättiin sähköpisteitä ja tehtiin korjauksia. Ilolan poijujen uusimisia jatketaan syksyn-kevään aikana. Suopellon huoltolaituri saatiin suoraksi palvelemaan paremmin veneilijöitä.

Jos luovut venepaikasta

Erityisesti Suopellon venepaikoille on paljon kysyntää ja vuokraamme paikat ensisijaisesti vanhoille asiakkaille. Jos haluatte luopua paikastanne tai vaihtaa paikan, ilmoittakaa siitä pikaisesti ja viimeistään marraskuun loppuun mennessä satamapäällikölle. Venepaikasta luopujia pyydetään palauttamaan avain. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 30 €. Lähetämme venepaikkalaskun helmikuussa. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä tai siitä ei sovita maksusuunnitelmaa, vapautamme venepaikan muille halukkaille ja jonossa oleville. Jaamme uudet ja vapautuvat venepaikat varausjärjestyksessä.

Satamakartta ja kauden 2024 venepaikat

Ensi kaudelle nykyisiin laitureihin ei ole tarvetta tehdä isompia muutoksia. New Port Sysmässä on hyvin kapasiteettia alle 12,5-metrisille veneille. Satamayhtiö laajentaa venepaikkatarjontaansa kysynnän mukaan. Tulevaisuuden suunnitelmissa on Ilolan A-laiturin uusiminen ja B- tai D-laiturin jatkaminen, mikäli tarvetta ilmenee.

New Port Sysmän venepaikkoja on ensi kaudella yhteensä 95 kpl ja ne kaikki ovat turvallisia ja käyttökelpoisia. Suopellon laiturit ovat nykyaikaisia ja niissä on sähköt ja vedet jokaiselle venepaikalle. Ilola tarjoaa etupäässä edullisia poijupaikkoja ja myös sähköä paitsi A-laiturin venepaikoille.

Vuoden 2024 hinnat

Kuluttajahintaindeksin ja inflaation vauhti on ollut viime hinnoittelun jälkeen 5,5%. Ao. taulukoissa ovat ensi kauden hinnat. Suopellossa korotukset ovat 10-35 € venepaikasta riippuen koko kaudelta ja Ilolassa 0-25 € eli selvästi alle indeksin. Ilolan venepaikkojen reaalihinnat siis laskevat kaikilla venepaikkatyypeillä ja sieltä saa edelleen venepaikan
7,5 m:n veneelle alle kolmellasadalla!

Suopelto

Nykyaikaisia venepaikkoja käveltävillä venepuomeilla ja sähköllä tyypin 2-4 veneille sekä neljä tyypin 5-poijupaikkaa laitureiden päädyissä. Hyvät palvelut aivan vieressä. Hinnat alkaen 463 € kaudelta sisältäen ALV:n 24% ja sähkön.

Ilola

Edullisimmillaan alle 7,5 m:n veneen saa Ilolan luonnon kauniiseen satamaan koko kaudeksi 298 €:lla! Ilolanpoijupaikat ovat edelleen hyvin edullisia.

Hinnat sisältävät ALV:n 24 %. Venepaikan vuokrasopimus edellyttää luotettavien venetietojen antamista (rekisteriote tai vastaava), jolla voidaan todentaa veneen enimmäismitat. Venepaikan enimmäismittoja ei saa ylittää. Venepaikka on tarkoitettu
vain yhdelle veneelle, ellei siitä ole sovittu muuta kirjallisesti. Venepaikka on henkilökohtainen eikä sitä saa vuokrata edelleen. Maksamatta jäänyt paikka vapautetaan edelleen vuokrattavaksi. Jos venepaikalla on sähkö, sisältyy se paikan vuokraan. Sähkökäyttöisten lämmittien ja ilmastointilaitteiden käyttö on kielletty. Vain normaalien käynnistys- ja hupiakkujen lataus on sallittua. Venepaikan käyttö ja veneen kiinnitys tapahtuu venepaikan haltijan vastuulla. Vene pitää kiinnittää sataman omiin kiinnityspisteisiin kunnolla ja venettä tulee valvoa kauden aikana. Veneilijän tulee noudattaa sataman ja kunnan järjestyssääntöjä. Muulla kuin merkityllä paikalla veneen säilyttäminen on kielletty. Jätteet tulee viedä jätepisteiseen. Lyhytaikaisista vuokrauksista
on sovittava satamapällikön kanssa erikseen. Venepaikan vuokraan sisältyy portin avain. Veneilijän luopuessa venepaikasta, tulee avain palauttaa kahden viikon kuluessa satamapäällikölle. Palauttamattomasta avaimesta veloitamme 30 €. Lyhytaikaiset
vuokraushinnat kausihinnasta laskettuna: elo-lokakuu: -25%, syys-lokakuu -45%, lokakuu -65%. Päivävuokra 25 € (minimi 2 päivää). Pidätämme oikeuden hintojen ja ehtojen muutoksiin.