Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

Huhtikuun lämpöaalto on sulattanut jäät ennätysvauhtia, ja veneilykausi on saanut varaslähdön. Matala vedenpinta on teettänyt ylimääräistä huoltotyötä satamassa, mutta satama pyritään saamaan käyttökuntoon vapuksi, reilun viikon suunniteltua aikaisemmin.

Sataman muutostyöt Satamassa on korjailtu talvimyrskyjen tuhoja ja kaikki on saatu käyttökuntoon ennen veneilykauden alkua. Sähkö- ja vesitöissä saattaa vielä mennä ylimääräinen viikko. Suurin muutos satamassa on A-laiturin uudelleenjärjestelyt. Sen vasen laita muutetaan isoille veneille sopiviksi kylkipaikoiksi. Lyhyet puomit on siis poistettu ja kylkipaikat tarvittavine törmäysparruineen, sähköpistokkeineen ja numerokyltteineen saadaan valmiiksi toukokuun puolivälin paikkeilla. Uuden satamakartan mukaan satamaan tulee 89 venepaikkaa. Paikkamäärä hieman laskee viime kesästä, koska isot kylkipaikat, joista on ollut eniten kysyntää, syövät tyhjillään olleita pikkupaikkoja. Ylivoimaisesti halutuimmat venepaikat satamissa ovat siis kylkipaikkoja ja seuraavaksi tulevat käveltävät venepuomipaikat. New Port Padasjoki tulee tällä muutoksella vastaamaan kysyntään ja tarjoaa helppokäyttöiset ja turvalliset venepaikat rauhallisessa ympäristössä entistä kilpailukykyisempään hintaan. Laittakaa sana kiertämään, että New Port-satamassa on vielä tilaa uusille veneille.