Arvoisa New Port Padasjoen veneilijä

21.5.2022

Kevät alkoi myöhässä, mutta onneksi sataman laajennus saatiin tehtyä aikataulussa. Iso kiitos Marinetekille ja Sysmän Rakennuspalvelu Tarvaalalle, jotka pitivät huolta sovituista aikatauluista. Satamassa kaikki siis valmiina veneilykesään.

Sataman tilanne

A-laiturin 18 m:n pituinen uusi jatko-osa on käyttövalmis. Samoin B-laiturin puomitus, johon tuli hieman muutoksia, kun tyypin 2-paikkoja lisättiin. Päivitetystä satamakartasta näkyy uusi venepaikkajako. Venepaikkamäärä ei muuttunut. Alkukesän aikana A-laituriin lisätään sähköpisteitä ja rannalla olevat puomikellukkeet asennetaan ennen juhannusta. Myös parkkipaikat siistitään. Muistakaa siirtää venepukit ja säilytystrailerit peränurkkaan kartan osoittamaan paikkaan ja kevyttrailerit niille varatulle alueelle. Rakennustöitten takia veneitä saattaa olla väärillä paikoilla, mutta viikonlopun aikana tilanne normalisoituu. Epäselvissä tapauksissa ja avaimissa satamapäällikkö Ari Blomberg auttaa. Satama on melkein täynnä. Tilaa on lähinnä vain tyypin 2-venepaikoilla. Yksi pikkupaikka ja yksi kylkipaikka on vielä vapaana, mutta kaikki isot paikat vuokrattu. Odotamme vielä puuttuvia venetietoja rekisteriä varten. Laittakaa uudet tai muuttuneet vene- ja yhteystiedot s-postiin tai soittakaa Arille. New Port Sysmä on siirtynyt Assosin omistukseen, joten venepaikkoja on tarjolla jatkossa myös vastarannalta (ks. https://www.assosinhelmet.com/kohteet/new-port-sysma/).

Kauden 2022 päivitetty satamakartta

Alla oleva satamakartta näyttää venepaikat per tänään. Siitä selviää kaikki muutokset ja sen avulla on helppo löytää omalle paikalle. Joitain avaimia on edelleen palauttamatta. Jos ei ala kuulua, veloitamme niistä ehtojemme mukaan 40 €. Alle 7,5 m:n pituisille veneille on vielä hyvin tilaa.

Hyvää veneilykauden odotusta toivottaa New Port Padasjoki Team; Satamapäällikkö Ari Blomberg (041 435 2829) ja Ilkka Seppälä.